Monday, November 10, 2008

::: Хиршхорн (Hirschhorn) :::


Градчето Хиршхорн (Еленов рог; рога) отстрои на 19км от Хайделберг. Често е наричан "Перлата в долината на Некар", и има защо. Старият град лежи на десния бряг на река Некар, а квартала Ерсхайм на левия. Ерсхайм е може би най-живописния район за живот наоколо, защото се намира на сушата обградена от меандъра на реката.

Бидейки в район с висока влажност всички камъни в района са обрасли с мъх. В късна есен килимът от листата на дърветата не е толкова привлекателен за окото, но създава добър контраст с мъхестите камъни. Дори едно близко селище се казва Моосбрун (Moosbrunn)- нещо като мъхясал извор/и. По-запознатите с немския да ме коригират, ако греша.Поглед към долината на Некар.
Замъкът Хиршхорн, издигащ се над стария град. Както повечето подобни съоръжения в Германия - превърнат в скъп хотел с ресторант.

1 comment:

Стела said...

:-) Рур е неприветлив, мрачен и гаден. Но все пак ако ти се намир апът насам - обади се :-) можем да поснимаме заедно...ПОнякога погледът над града е съвсем друг, когато се гледа от "туристическа" гледна точка..